- og ikke alt det, du ikke vil ha!
Enhver, der kender en smule til mig, ved, at mad og madkultur står mit hjerte nær.
Og enhver ved vel egentlig også, at man koger bedst, præsterer bedst og lærer bedst, når man er i godt humør, trives, og får konstruktive tilbagemeldinger. Ikke tom ros, men fremadrettede, respektulde og forståelige tilbagemeldinger om, hvad læremesteren måtte have gjort af iagttagelser, hans eller hendes bedømmelser og vurderinger og hans præcise ønsker eller krav.
Den 12. november vister DR TV 1 en udsendelse om og med den med rette Michelinstjernebelønnede restaurant NOMAs chefkok, Rene Redzepi.
Og med alle forbehold for, at udsendelse kan være klippet til, så den unge chefkok fremstod som et uhyre, der for åben skærm ydmygede sine ansatte – dvs ikke alene for TV, men også i overværelse af den ydmygedes kolleger.
I al korthed, så følg disse grundregler, når du skal give en feedback, der kan bruges af modtageren:
- referer til en konkret sag, som modtageren kan genkende. Vær konkret og præcis. Og hold dig til sagen. Det er maden (her) og ikke personen, der skal bedømmes
- giv gerne din mening til kende, og forklar tydeligt, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert – og igen det er maden (sagen) der skal være i fokus, ikke personen
- bed om det, du gerne vil have - og ikke alt det, du IKKE vil have. Vær præcis og konkret i dine ønsker!
- tjek, hvad modtageren har lært af feedbacken. Og her behøver man ikke lægge op til 117 undskyldninger.
Ydmygelser, som vi så på TV, er magtdemonstrationer, som modtageren ikke lærer noget af. Selv befalingsmænd i militæret, har jeg ladet mig fortælle, lærer, at de ikke må ydmyge en menig foran kammeraterne. Om alle følger denne etik i praksis, ved jeg selvfølgelig ikke…
Så hvis NOMA skal have tre stjerner skal der nye boller på den interne tones suppe – for kreativitet kan sagtens gå hånd i hånd med disciplin og lærevillighed.
Og et PS – kald de ansatte ved deres navn. Anders, Pedro, Michael, Rene… Jeg ved godt, at man på mange arbejdspladser har haft tradition for at kalde kollegerne ved deres fag. Men man ved også, at ethvert mennesker gerne vil mødes for den, han eller hun er, mødes på sin identitet og ikke som en massebetegnelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Etiketter
- konfliktløsning (13)
- konflikt (5)
- bøger om konflikt (3)
- grundkursus i konflikt (3)
- konfliktmægling (3)
- Hånd om konflikten (2)
- Information (2)
- Mød konflikten (2)
- anmeldelse konfliktbog (2)
- anmeldelse mød konflikten (2)
- filosofisk grundlag i konfliktløsning (2)
- grundtrin i konflikt (2)
- konflikt på arbejde (2)
- konfliktarbejde (2)
- konfliktforståelse (2)
- konflikthåndtering (2)
- konfliktledelse (2)
- konfliktløsing (2)
- konfliktløsning på bundlinien (2)
- konfliktråd (2)
- ledelse og konflikt (2)
- mellemmenneskelige konflikter (2)
- straf (2)
- tillid (2)
- trivsel og konflikt (2)
- ungemægling (2)
- vold (2)
- værdikonflikter (2)
- 3F konflikthåndtering (1)
- Abelone Glahn (1)
- Anerkendelse (1)
- Anette Sand (1)
- Anne Yde Larsen (1)
- Bent Greve (1)
- Berlingske Business (1)
- Bo Hejlskov Elven (1)
- Bøger om mikrovirksomheder (1)
- Børsen Mikro (1)
- Christian Bjørnskov (1)
- Combatants for peace (1)
- Fanden læser biblen (1)
- Farwha Nielsen (1)
- Folkekirken (1)
- Gad (1)
- Grundforløbet (1)
- Grundlag konflikt (1)
- Hanne Elmer (1)
- Jan Lundquist (1)
- K-forum (1)
- K-teamet (1)
- KOM (1)
- Lene Bone Kofoed (1)
- Leo Pharma (1)
- Liviafonden (1)
- Lyt til kritik (1)
- Marianne Viskum Olesen (1)
- Marion Thorning (1)
- Mathias Herup Nielsen (1)
- Mød konflikten bogklub (1)
- Mød konflikten e-bog (1)
- Nina Raaschou (1)
- OK-2008 (1)
- Peter Lind (1)
- Peter Skaarup (1)
- Pia Fris Laneth (1)
- Politiken (1)
- SOSU grundbog (1)
- Steen Gottlieb (1)
- Steen Hildebrandt (1)
- accept (1)
- alternativ til skattereform (1)
- anders Klebak (1)
- arbejdsmiljø (1)
- aspekter i konflikt (1)
- besindelse (1)
- beslutninger (1)
- beth grothe nielsen (1)
- carlsberg (1)
- chefen skælder ud (1)
- danmark (1)
- dansker (1)
- dialog (1)
- dr.dk (1)
- dr.dk pengemgasin (1)
- e-bog (1)
- familiekonflikt (1)
- feedback (1)
- ferielæsning (1)
- fodbold (1)
- foldboldlandshold (1)
- forsoning (1)
- forældreansvarslov (1)
- forældrekonflikt (1)
- fredensgadekursus (1)
- god mad (1)
- grundighed i konflikt (1)
- hans Jørgen Bonnichsen (1)
- hvad betyder konflikt (1)
- høflighed (1)
- indvandrerdebat (1)
- jeg hører hvad du siger (1)
- konflikt er ikke privat (1)
- konflikt i andre kulturer (1)
- konflikt i familien (1)
- konflikt og kontakt (1)
- konflikt på fodboldbanen (1)
- konfliktblog (1)
- konfliktens aspekter (1)
- konflikter på arbejde (1)
- konfliktfælder (1)
- konfliktgrundlag (1)
- konflikthåndtering for alle (1)
- konflikthåndtering uden konfrontation (1)
- konfliktlæsning (1)
- konfliktløsning i skilsmisse (1)
- konfliktløsningspris (1)
- konfliktmægling som alternativ til straf (1)
- konfliktmøder (1)
- konfliktopløsning (1)
- konfliktoptrapning (1)
- konfliktskyhed (1)
- konfliktsly leder (1)
- konfliktstrategi (1)
- konlikt (1)
- konstrukti feedback (1)
- krativitet i køkkenet michelinstjerner (1)
- kreativ konfliktløsning (1)
- krise og tillid (1)
- krisen kradser (1)
- kritik på arbejde (1)
- krtik på job (1)
- kultur og konflikt (1)
- kulturmøder (1)
- landsholdet (1)
- lede sig selv (1)
- leder undercover (1)
- litteratur (1)
- litteratur om konflikt (1)
- manden og bolden (1)
- mellemmenneskelighed (1)
- menneskelighed (1)
- menneskeret (1)
- menneskerettigheder (1)
- menneskeværdighed (1)
- mikroblog (1)
- modstand (1)
- mægling på nørrebro (1)
- nabokonflikt (1)
- nabostrid (1)
- nethe plenge (1)
- nytårshilden 2010 (1)
- peter berliner (1)
- plenge (1)
- pressehetz (1)
- professionelle samtaler (1)
- relation i konflikt (1)
- rene redzepi (1)
- respekt (1)
- respekt for andre (1)
- sag og person (1)
- sag og relation (1)
- sammenstød (1)
- selvledelse (1)
- skattereform (1)
- skilsmisse (1)
- skærpe konflikt (1)
- social kapital (1)
- sprog og vold (1)
- startegi i konflikt (1)
- stefan Herman (1)
- straf og forsoning (1)
- straffeattest (1)
- straffesystem (1)
- stresskursus (1)
- sundhedspolitik (1)
- susanne møberg (1)
- særligt sensitiv (1)
- t på konflikt (1)
- tillid på arbejdet (1)
- tolerance (1)
- tonen i køkkenet (1)
- tøsedrenge (1)
- ublu konsulenter (1)
- vold og konflikt (1)
- voldeligt sprog (1)
- værdibaseret ledelse (1)
- ydmygelse af ansatte (1)
- ydmygelser (1)
2 kommentarer:
Hej Nethe
Det er en fuldt berettiget kritik, og det er egentligt utroligt at det er muligt at opføre sig sådan, og stadigt have ansatte.
Hvis man i mit job/ profession blot tilnærmelsesvist opførte sig på den måde sagde de ansatte op.
Jeg søgte under udsendelsen også efter hvilke årsager der er til at de ansatte finder sig i det?
Er der virkeligt så meget prestige i at arbejde på NOMA at man vil finde sig i tonen?
Og hvor for hidser Rene sig op på den måde?
Selvfølgeligt har han nok et specielt pres hængende over sig, idet hver eneste tallerken kan tænkes at lande foran en Michelin Inspektør. Men alligevel ... Jeg er rystet!
Send en kommentar