fredag den 12. september 2008

Fodbold: mandfolk eller tøsedrenge?

Fodboldlandsholdet hænges i dagens Politien ud som "forkælede tøsedrenge". Tilsvarende ordvalg var på banen i gårsdagens TV- nyheds og sports-indslag.
Baggrunden er, at Fodboldlandsholdet tilsyneladende har besluttet sig for at skærpe en konflikt. Konflikten drejer sig om Pressens negative omtale af landsholdet i den senere tid.
Så set i konfliktens optik har "Pressen" trappet en konflikt op til et niveau med fjendebilleder og forvrængede tolkninger snarere end nuancerede portrætter og saglige analyser.
Responsen fra Landsholdet har været at reagere med tavshed. De vil ikke tale med pressen. På den måde skærper de konflikten. Hvad målet er, kan vi, der ikke kender sagen indefra, jo kun gætte på. Mit gæt er, at Holdet har til hensigt at vise, at de alligevel vil blive misfortolket, så de kan lige så godt være tavse. Pressen skriver jo alligevel, hvad de vil. Noget i den stil, kan ligge under tavsheden som aktion. Måske har de en formodning om, at deres aktion vil give "Pressen" noget at tænke over - det ved vi ikke. Men at de både får omtale og at de får sat sagen på spidsen, det er der nok ingen tvivl om. De får offentligheden til at tage stilling - endda med risiko for yderligere upopularitet og trusler på holdets økonomi.
Så måske skulle man se på Landsholdets aktion som yders modig og "mandig" snarere end som pivet tøsedrenge adfærd.
Nogle gange er det nødvendigt at skærpe en konflikt for at komme på banen.

Etiketter